Τους αστυνομικούς που έχουν διατεθεί για τη φύλαξη της οικίας του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη στα Εξάρχεια είχε για μια ακόμη φορά ως στόχο, ομάδα 10 νεαρών κουκουλοφόρων…

Με καλυμμένα τα πρόσωπά τους πλησίασαν τους αστυνομικούς και πέταξαν μια βόμβα μολότοφ χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Από την επίθεση προκλήθηκαν υλικές ζημιές ενώ οι δράστες χάθηκαν στα στενά των Εξαρχείων.

Εξωφρενική σπατάλη δημόσιου χρήματος και ανθρώπινων πόρων για την φύλαξη του σπιτιού του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φραμπουράρη, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του AxtipitO.

Μιλάμε για μία πρωτοφανή σπατάλη χρημάτων αλλά και δυνάμεων της αστυνομίας, στο σπίτι του Φλαμπουράρη, επί της οδού Βουλγαροκτόνου, στα Εξάρχεια.

Μετά τις επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου και Ιανουαρίου με μολότοφ, δόθηκε εντολή από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, προς τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Τόσκα, να αυξηθεί θεαμάτικά η αστυνομική δύναμη, όχι μόνο αυτή που τον συνοδεύει αλλά και οι στατικές δυνάμεις, έξω από την οικία του, στα Εξάρχεια.

Έτσι, πλέον, επί καθημερινής βάσης απασχολούνται 80 (ναι καλά διαβάσατε, ογδόντα) αστυνομικοί στην οδό Βουλγαροκτόνου. 20 αστυνομικοί ανά βάρδια (οκτάωρη με την φύλαξη κάθε ομάδας να είναι 6 ώρες), στην πλειοψηφία τους από τις δυνάμεις της ΟΠΚΕ! Η ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος) είναι η ομάδα με τα τζιπ που κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται στους δρόμους, να περιπολεί και να επεμβαίνει σε βαριά περιστατιά ληστειών ή ακόμη και διαρρτήξεων. Είναι η ομάδα που κατά το παρελθόν έχει εισβάλει ουκ ολίγες φορές στα γκέτο των τσιγγάνων στο Μενίδι και το Ζεφύρι, και έχει συλλάβει πολλούς επικίνδυνους εγκληματίες. Κι όμως, αυτή η ομάδα, αντί να βρίσκεται στους δρόμους του λεκανοπεδίου, κάθε μέρα κάνει στατική φύλαξη στο σπίτι του κου Φλαμπουράρη, με ευθύνη του Νίκου Τόσκα αλλά και του ίδιου του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνου Τσουβάλα.

Οι κάτοικοι στην οδό Βουλγαροκτόνου, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του AxtipitO, έχουν αγανακτήσει, αφού ο δρόμος έχει μετατραπεί σε… αστυνομικό τμήμα! Μάλιστα, επειδή οι αστυνομικοί βρίσκονται στον δρόμο, θα ανταλλάξουν κάποια κουβέντα, αναγκαστικά, κάτι που τη νύχτα δημιουργεί πρόβλημα στην κοινή ησυχία! Ακόμη και η χημική τουαλέτα που τους έχουν, ουσιαστικά είναι εκτός λειτουργίας, αφού δεν έχει συντηρηθεί ποτέ.

Πολλοί από τους αστυνομικούς, που φυλάνε τον κυρ Αλέκο, έχουν μεταφέρει τα παράπονα στους ανώτερούς τους, με εκείνουν να βρίσκουν τοίχο στο γραφείο του υπουργού.

Δεν είναι, ομως, μόνο οι 80 αστυνομικοί που έχει ο Φλαμπουράρης έξω από το σπίτι του αλλά και οι 10 αστυνομικοί που τον συνοδεύουν σε κάθε του βήμα. Μιλάμε για συνολικά 90 αστυνομικούς. Σε απλά οικονομικά, η φύλαξη του κυρίου Φλαμπουράρη στοιχίζει στο ελληνικό δημόσιο τουλάχιστον 90.000 ευρώ! Σε αυτά εάν προσθέσουμε το κόστος των οχημάτων που διατίθενται αλλά και τις ελλείψεις που παρουσιάζονται στα αστυνομικά τμήματα και τις επιπλέον βάρδιες συναδέλφων τους για να καλυφθούν τα οργανικά κενά, το νούμερο εκτινάσεται πάνω από τις 100.000 ευρώ!

Παρ’ όλα αυτά, τα ξημερώματα τις Κυριακής, οι αντιεξουσιαστές, που είχαν οριακή αριθμητική υπεροχή (40 έναντι 20 αστυνο΄μικών) όχι απλά έκαναν και πάλι καταδρομική επιχείρηση, αλλά κατάφεραν να διαφύγουν σαν κύριοι!

Για να καταλάβετε – και να εξοργιστείτε ακόμη περισσότερο – τη στιγμή που η κυβέρνηση καταργεί το ΕΚΑΣ, σφάζει τις συντάξεις και λεηλατεί τα ταμεία, πληρώνει απλόχερα πάνω από 1 εκατ. ευρώ ετησίως για την φύλαξη του κύριου Φλαμπουράρη! Και το πολύ πιο εξοργιστικό είναι ότι δεν παρεμβαίνει κανείς!

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese
Email
AxtipitosBlog@gmail.com