Ο νικητής ήταν ο Νορβηγός αρχιτέκτονας Espen Surnevik, ο οποίος μη χάνοντας καιρό, κατασκεύασε και παρέδωσε έναν ξύλινο, σε μινιμαλ στυλ, θρησκευτικό ναό, αντικαθιστώντας το παλιό κτίσμα που είχε υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές από μια φωτιά το 2009…

Το πρότζεκτ περιλάμβανε και την επέκταση του υπάρχοντος νεκροταφείου, καθώς και την δημιουργία ενός εξωτερικού μνήματος.
Ο Νορβηγός αρχιτέκτονας επέλεξε ξύλο πεύκου και σημύδας για την κατασκευή της εκκλησιάς, δέντρα τοπικά στα δάση της ευρύτερης περιοχής.

Η εκκλησία αποτελείται τώρα πια από δυο ψηλούς πύργους, τον χώρο εισόδου της εκκλησίας και τον χώρο βάφτισης.

Αντί για τα κλασσικά κηροπήγια και τους πολυελαίους, γυμνοί γλόμποι-λάμπες κρέμονται από την οροφή, προσθέτοντας ένα ακόμη ξεχωριστό στοιχείο, ενώ ακανόνιστου σχήματος οπές αφήνουν το φυσικό φως να πλημμυρίζει τους χώρους της.

Υπάρχουν επίσης δωμάτια που συνδέουν αυτούς τους 4 κύριους χώρους της εκκλησίας και τα οποία προορίζονται για διάφορες χρήσεις, κυρίως για να συγκεντρώνονται και να κοινωνικοποιούνται οι πιστοί ανάμεσα στα διαφορετικά θρησκευτικά τους καθήκοντα.

Ένας από τους στόχους άλλωστε του κονσεπτ ήταν να εξερευνήσει και να δώσει απαντήσεις στο νέο ρόλο και στον νέο τρόπο με τον οποίον χρησιμοποιούνται οι εκκλησίες σήμερα.

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese
Email
AxtipitosBlog@gmail.com