ΕΞΑΛΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΠΤΣΙΔΗ
Αναβρασμός επικρατεί ανάμεσα στους πράκτορες του ΟΠΑΠ οι οποίοι πνέουν τα μένεα κατά του Αρχισυνδικαλιστή τους Κυριάκου Τοπτσιδη. Τα λεφτά του εφάπαξ τους έγιναν καπνός από το ταμείο του εφάπαξ της ΠΟΕΠΠΠκαθώς το ταμείο για άγνωστο τρόπο έπεσε στα βράχια και κανείς δεν μπορεί πλέον να εισπράξει τα χρήματα που έδινε επι δεκαετίες για να διασφαλίσει ένα καλύτερο αύριο.
Όμως η περίοδος χάριτος που του δίνουν οι πράκτορες εδώ και αρκετούς μήνες φαίνεται πλέον πως τελείωσε. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής, ήταν η τελευταία ανακοίνωση από τη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΕΠΠΠ στις 11 Μαϊου. Αντί να παρουσιάσει τη λύση σωτηρίας που τους είχε υποσχεθεί, πέταξε τη μπάλα στην κερκίδα δηλώνοντας χωρίς καμία επεξήγηση ότι «για μια ακόμα φορά, μετά από ενημέρωση του προεδρείου του Δ.Σ,    έγινε συζήτηση   για την πορεία του εφάπαξ , και   αναζητήθηκαν τρόποι για βιώσιμη λύση». Τον Φερβουάριο όμως, άλλα έταζε ο Κυριάκος Τοπτσίδης στους πράκτορες: «Μέχρι την  επόμενη   τακτική  Γενική  Συνέλευση που θα γίνει , θα κατατεθεί  μια πλήρη και τεκμηριωμένη πρόταση  για την συνέχιση του προγράμματος  που είναι  επιθυμία  όλων μας». Ούτε λύση παρουσιάστηκε, ούτε ένα ευρώ μαζεύτηκε στα ταμεία. 
Οι πράκτορες είναι πλέον εκτός εαυτού και είναι δεκάδες τα καθημερινά ερωτήματα – καταγγελίες που δεχόμαστε. Όλοι αναρωτούνται:
-Τι έγιναν τα χρήματά μας? Που χάθηκαν?
-Πόσο είναι τελικά το άνοιγμα του εφάπαξ?
-Γιατί δεν προκύπτει λύση?
Η κατάσταση είναι έκρυθμη καθώς οι πράκτορες βλέπουν πως επιβεβαιώνονται οι φόβοι τους, καθώς το ταμείο εφ άπαξ τους βούλιαξε για μια ακόμη φορά το 2005 και μάλιστα τότε το όνομά του Κυριάκου Τοπτσίδη είχε εμπλακεί στην υπόθεση, η οποία έφτασε και στη δικαιοσύνη καθώς αφορούσε καταγγελίες για υπεξαίρεση κεφαλαίων που έχουν να κάνουν με το εφάπαξ των πρακτόρων του ΟΠΑΠ. (η περιβόητη παρέα του Κολωνακίου, όπου εμπλεκονταν ο πρώην πρόεδρος της ΠΟΕΠΠΠ και ιδιοκτήτης του άλλοτε γνωστού εστιατορίου JK, Γιάννης Κολοκυθάς)
Ο Κυριάκος Τοπτσίδης πριν μερικούς μήνες καθησύχαζε τους πράκτορες με ανακοινώσεις τονίζοντας ότι «έχει υπάρξει οριστική διευθέτηση και, μάλιστα, εκδόθηκε για το θέμα αυτό και αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών (υπ’ αριθμ. 3885/2011), με το οποίο τέθηκε στο αρχείο η υπόθεση, δεδομένου ότι δεν πρόκυπτε κανένα στοιχείο ενοχής για το θέμα της διαχείρισης του ασφαλιστικού κεφαλαίου. Κατόπιν αυτού, δεν υπήρξε καμία δίκη και έκλεισε χωρίς καν να ανοίξει ο φάκελος της υπόθεσης».
Λύση δεν βρήκε και όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται στο άμεσο μέλλον. Το ταμείο του εφάπαξ στράγγιξε, όπως και οι τσέπες των πρακτόρων του ΟΠΑΠ.

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese
Email
AxtipitosBlog@gmail.com